Fred Thompson opgiver præsidentkamp

Af IKKEMIG 2Amerikanerne får ikke en filmstjerne som præsident i denne omgang

Slettet Bruger,

23/01/2008

Af IKKEMIG 2

Amerikanerne får ikke en filmstjerne som præsident i denne omgang. Fred Thompson, der har medvirket i flere film og tv-serier, har trukket sig ud af kampen om præsidentembedet.

"Jeg har i dag trukket mit kandidatur som præsident for USA tilbage. Jeg håber, at mit land og mit parti har fået noget ud af vores anstrengelser. Jeri (Thompsons hustru, red.) og jeg vil altid være taknemmelige for den opbakning og venlighed, som vi har fået fra så mange fantastiske mennesker," skriver han i en kort kommentar.

Den republikanske kandidat er ofte blevet sammenlignet med Ronald Reagan, der foruden sin fortid som skuespiller også delte Thompsons syn på den oppustede stat. Af Den Amerikanske Skatteborgerforening har han således fået den tredjebedste karakter af samtlige præsidentkandidater, kun overgået af John McCain og Ron Paul.

Men efter en kampagne, hvor Thompson af mange er blevet kritiseret for at bruge for lidt energi på at tale om politik og for meget tid på at virke "statsmandsagtig", er chancen for at kunne indtage det Ovale Værelse væk. Thompson har ikke formået at vinde et eneste primærvalg, og har fået færre stemmer end selv marginale kandidater som Ron Paul.

[email protected]

Kilde: