Frankrig og Storbritannien vil satse på A-kraft

Storbritannien og Frankrig vil underskrive en aftale om at konstruere en ny generation af atomkraftværker og eksportere teknologien til hele verden...

Slettet Bruger,

23/03/2008

Storbritannien og Frankrig vil underskrive en aftale om at konstruere en ny generation af atomkraftværker og eksportere teknologien til hele verdenen i bestræbelserne på at bekæmpe global opvarmning. Det skriver den britiske avis The Guardian.

Aftalen forventes at bliver offentliggjort, når de to landes ledere mødes ved et topmøde i London i næste uge.

Storbritannien håber at kunne drage fordel af den franske ekspertise i opbygningen af kraftværker, der ikke benytter fossile brændstoffer. Næsten 79% af Frankrigs elektricitet kommer nemlig fra landets højtudviklede atomkraftindustri. Storbritaniens aldrende atomkraftværker står over for udskiftning, og leverer kun 20% af landets samlede energiforbug.

Aftalen vil med al sandsynlighed blive betragtet som kontroversiel blandt de, der mener, at A-kraft er en farlig energikilde, og hellere ser den mindre efficiente vedvarende energi som løsning på målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 50% i 2050.

[email protected]

Kilde: