Forvirring om PET-kommissionens undersøgelse

Var Justitsministeriet skyld i, at Blekingegade-banden kunne fortsætte sine røverier, selv om de kunne være forhindret med udleveringen af to PFLP-...

Slettet Bruger,

05/01/2008

Var Justitsministeriet skyld i, at Blekingegade-banden kunne fortsætte sine røverier, selv om de kunne være forhindret med udleveringen af to PFLP-terrorister. Det spørgsmål har mange stillet sig efter Peter Øvig Knudsens andet bind om banden kom på gaden i november. Og i går fik kravet fra tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen hurtigt opbakning fra Søren Pind, inden ønsket om en redegørelse bredte sig som ringe i vandet på Christiansborg. Men ifølge justitsminister Lene Espersen, så er den PET-kommission, der har været i gang siden 1999, allerede ved at undersøge spørgsmålet.

"Jeg kan i den forbindelse oplyse, at de nævnte spørgsmål allerede er genstand for en uafhængig undersøgelse," skriver Espersen i en pressemeddelelse.

Forsikringerne fra justitsminister vækker dog undren på Christiansborg. Blandt andet hos Søren Pind. Ved at læse kommissoriet kan "enhver forvisse sig om", at der intet står om, at "kommissionen kan (eller må...!) gå ind i de altafgørende udsagn i Øvigs sidste bog", skriver han på sin blog.

"Hvordan det kan lade sig gøre, at PET-kommissionen beskæftiger sig med noget, den ikke har hjemmel til, er ganske ganske mærkværdigt efter min opfattelse. For ikke at sige utroligt," skriver Søren Pind.

Også den socialdemokratiske retsordfører Karen Hækkerup er forbavset.

"Det er lidt overraskende, at det ligger i PET-kommissionen, og lidt mærkeligt, at hun ikke har fortalt det tidligere, men det betyder selvfølgelig, at man ikke på nuværende tidspunkt kan kræve en anden undersøgelse. Men når de barsler med deres rapport, kan det jo være, at der er nogle ting, som vi ikke synes er dækkende nok, og så må man jo grave et spadestik dybere," siger Karen Hækkerup til Berlingske Tidende.

[email protected]


Kilde: