Forsvarsministeriet: Spiontolke er en and

Det er ikke rigtigt, at Forsvarsministeriet forsøgte at lægge låg på en efterretningsofficers mistanke om, at de irakiske tolke fungerede som spion...

Slettet Bruger,

22/01/2008

Det er ikke rigtigt, at Forsvarsministeriet forsøgte at lægge låg på en efterretningsofficers mistanke om, at de irakiske tolke fungerede som spioner. Det hævder Forsvarsministeriet, der sår tvivl om officerens historie.

"Der har i dagens løb fra de involverede ministerier været kontakt til de embedsmænd, som har været involveret i sagen på det pågældende tidspunkt. Disse embedsmænd kan ikke genkende det billede, som er beskrevet i artiklen," skriver Forsvarministeriet i en pressemeddelelse.

Var ikke samlet
Historien om de spionerende tolke blev bragt af Nyhedsavisen, der kunne citere den tidligere efterretningsofficer, major Torsten Lind Thomsen. Han hævdede, at han den 14. juni havde fortalt en embedsmandsgruppe om sin mistanke til tre tolke, men at han var blevet bedt om at tie stille.

Men embedsmændene blev først samlet i Irak den 18. juli, hvor de sidste medlemmer ankom til området, siger Forsvarsministeriet.

"Der kan således ikke - som det fremgår i Nyhedsavisen - have været afholdt et møde med disse repræsentanter 14. juni 2007 eller tidligere for den sags skyld," skriver forsvarsministeriet.

[email protected]

Kilde: