Forsvaret har rod i regnskabet

Forsvaret har ikke styr på hverken værdien af de enorme mængde reservedele, de mange tusinde køretøjer eller bygningerne på kasernerne

Slettet Bruger,

14/12/2008

Forsvaret har ikke styr på hverken værdien af de enorme mængde reservedele, de mange tusinde køretøjer eller bygningerne på kasernerne. Det mener Rigsrevisionen, hvis opgave er at holde øje med statens finanser, fortæller Politiken.

"Status er ikke rigtig, da der er usikkerhed om statusposter på i alt 48,9 milliarder kroner ud af en samlet balancesum på 53,5 milliarder."

Denne voldsomme kritik modtager Forsvaret af Rigsrevisionen i beretningen om Danmarks samlede statsregnskab for 2007, som udkom for få uger siden.

Forsvaret skulle have haft styr på tallene senest i 2007. Derfor gik generalerne allerede i 2005 i gang med at få samlet overblik over Forsvarets værdier. Men det overblik har de altså endnu ikke formået at få.

Forklaringen på rodet er ifølge Forsvaret, at de har haft svært ved at prissætte deres ejendele.

"Hvad er en raket eller en kampvogn, der måske er købt for otte år siden, værd? Det er jo ikke som i en anden virksomhed, der har købt en lastbil og kan se, hvad den er værd på brugtmarkedet," forklarer lederen af Forsvarsministeriets Interne Revision, Carsten Khynauv, til Politiken.

Carsten Khynauv forsikrer dog, at Forsvaret efterhånden er ved at have styr på deres værdier. Han forventer, at arbejdet er overstået til sommer næste år.

[email protected]

Kilde: