Forsvarer: Frifind Woollhead

Slettet Bruger,

27/06/2007

Urmageren Michael Woollhead, der trak våben under et røveri, bør frifindes for tiltalen om overfald, mener hans forsvarer, Jakob Lund Poulsen. 180Grader.dk dækker løbende retssagen, der kan følges her.

Forsvareren mener, at der er tale om nødværge og at Woolheads reaktion var proportionel med røveriets voldsomhed.

"Jeg vil gerne bede domsmandsrettens medlemmer om at tage stilling til, om det ikke ville have været forsvarligt at gribe en savtakket brødkniv på deres arbejdsplads og jage den i kroppen på en flok røvere, som kom ind på deres arbejde på samme voldsomme måde, som de kom ind i Woollheads butik. Svaret er ja. Måtte man mene, at de sidste skud var unødvendige, så skal der ske straffritagelse, da Woollhead ikke havde tid til nøje at overveje situationen," siger forsvareren, der mener at forløbet tog så kort tid, at urmageren ikke havde tid til at overveje situationen.

Woollhead frygtede for sit liv
Forsvareren henviser også til affæren ved Rust, hvor en dørmand skød og dræbte, uden at der blev rejst anklager mod ham. Forsvareren minder også om, at Woollhead frygtede for sit liv under røveriet, og at han så for sig, hvordan hans hoved ville blive blæst af.

Hvad angår tiltalen for ulovlig våbenbesiddelse er det forkert, når anklageren påstår, at Woollheads butik er offentligt område. Det er en aflåst butik, hvor man skal lukkes ind af ejeren. Den er således ikke mere offentlig end Michael Woollheads eget hjem, argumenterer anklageren.

mkr

Kilde: