Forstander misbrugte 306.000 fra beboerkonti

Skandalen på bostedet Tokanten ruller videre

Slettet Bruger,

27/04/2008

Skandalen på bostedet Tokanten ruller videre. Nu viser det sig, at forstanderen på stedet har brugt beboernes penge til indkøb af for eksempel dyner, puder og senge, som bostedet retteligt burde have betalt. I alt 306.475 er blevet brugt uberettiget, viser en kulegravning fra Københavns Kommunes Socialforvaltning. Det skriver Berlingske Tidende.

Og endnu en gang kniber det med kommunikationen. Fredag var hverken borgmester Mikkel Warming eller det øvrige Socialudvalg orienteret om sagen, selv om forvaltningen for over en uge siden har sendt et brev til Folketingets Ombudsmand, hvor man redegør for sagen.

"Det er ganske uacceptabelt, at udvalget og jeg ikke er blevet orienteret om, hvor stort problemet på Tokanten viste sig at være, efter man havde undersøgt situationen. Mandag morgen vil jeg tage de nødvendige skridt i forhold til forvaltningen," siger Mikkel Warming til Berlingske Tidende.

Ifølge den tidligere medarbejder på Tokanten Christina Pedersen, der afslørede forholdene på Tokanten, har man på et tidspunkt også overvejet at lade en mandlig beboer med formue, men uden verbalt sprog, betale for potteplanter og blomster til gårdhaven og indkøb af fælles toiletskabe.

[email protected]

Kilde: