Forskere vil ændre på din Big Mac menu

Slettet Bruger,

18/07/2007

Selv om Mcdonalds vel ikke er skabt for at lave salater, og selv om fastfoodkædens sunde sortiment er er vokset betragteligt de senere år, så er det stadig ikke godt nok, mener danske ernæringseksperter, ifølge Jyllands-Posten. Burgermastodonten bør modificere kundernes frie valg.

"McDonalds skulle sørge for, at man aktivt skal vælge vand fra for at få en sodavand, eller gulerødder fra for at få pommes frites. Så man skulle tage et mere besværligt valg for at få det usunde, siger Sisse Fagt, der er forsker ved Fødevareinstituttet ved Danmarks Tekniske Institut.

Hun er er bekymret over tal fra Statens Institut for Folkesundhed, der viser, at antallet af overvægtige eller svært overvægtige danskere nu er på 55,7 procent.

Hos McDonalds afviser man forslaget. Vejen frem er information, et varieret produktudbud og troen på at kunderne selv kan bestemme, hvad der er vigtigst for dem.

"Vi lader den sunde fornuft råde. Folk har det frie valg og ved jo godt, at gulerødder er sundere end pommes frites," siger Hanne Løyche, kommunikationsdirektør i McDonalds Danmark.

Men ifølge Kræftens Bekæmpelse er danskerne slet ikke gode nok til at varetage et frit valg foran burgerskranken.

"Det er ikke løgn, når McDonalds siger, at man har muligheden for at vælge sund mad. Men det valg kræver nogle færdigheder, som de færreste i befolkninger er indstillet på at erhverve sig," udtaler ernæringsekspert Gitte Laub Hansen.

Hun foreslår derfor at McDonalds såkaldte coinoffers oftere bliver på kædens salater og andre sunde produkter.

"Det er klart, at hvis vi vurderede, at der var kunder til det, så ville vi også gøre det. Men det er gæsternes eget valg, vi vil ikke vælge for dem," siger Hanne Løyche.

Hun anbefaler, at man køber salat eller gulerødder som tilbehør, hvis coinofferburgeren ikke tilfredsstiller ens sunde tand.

[email protected]

Kilde: