Forsker: Fravær af dagpenge får unge til at tage det arbejde, de kan få

Mange unge har ikke meldt sig ind i en a-kasse i de forløbne års opgangstider, og det kan være en fordel for beskæftigelsen i de kommende år, hvor ...

Slettet Bruger,

17/02/2009

Mange unge har ikke meldt sig ind i en a-kasse i de forløbne års opgangstider, og det kan være en fordel for beskæftigelsen i de kommende år, hvor ledigheden ventes stigende, mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet ifølge Berlingske Tidende.

"Jobmarkedet er vendt totalt, og konsekvenserne vil især komme bag på den yngre generation. Mange har valgt A-kassesystemet fra, men hele den danske flexicuritymodel bygger på, at folk forsikrer sig mod ledighed. Derfor kan de fyres med kort varsel, og derfor vil vi i den kommende tid opleve unge, der er villige til at tage imod et hvilket som helst job, når de finder ud af, at kommunekassen måske også er lukket," siger Flemming Ibsen til avisen.

Fraværet af dagpenge til de unge kan også betyde, at den offentlige sektor kan få få ansatte, som den ellers ikke ville kunne få, mener han.

"De unge får en brat opvågnen, og selv om mange ikke drømmer om et job i den offentlige sektor, kan det være fornuftigt at kigge den vej," siger Flemming Ibsen.

[email protected]

Kilde: