Formanden for Repræsentanternes hus støtter Tibet

Det kinesiske styre fortsætter med at stramme grebet om Tibets hovedstad, Lhasa, efter flere dages protester fra tibetanere i byen og de omgivende ...

Slettet Bruger,

21/03/2008

Det kinesiske styre fortsætter med at stramme grebet om Tibets hovedstad, Lhasa, efter flere dages protester fra tibetanere i byen og de omgivende provinser.

Formanden for Repræsentanternes Hus, der er den ene halvdel af USA's lovgivende forsamling, talte åbent om Kinas rolle i Tibet, under et besøg hos den tibetanske eksilleder, Dalai Lama, i den Norindiske by Dharamsala. Det beretter BBC News.

"Hvis frihedselskende mennesker rundt om i verdenen ikke taler åbent mod Kina og kinesernes tilstedeværelse i Tibet, har vi tabt enhver moralsk ret til at tale om menneskerettigheder," sagde hun til en forsamling af eksil-tibetanere i Dharamsala.

Pelosi's besøg er en del af en delgation fra den amerikanske kongres, der har været planlagt før de tibetanske protester brød ud.

Oplysningerne fra Lhasa og Tibet er sparsomme, da det kinesiske styre stadig ikke lukker udenlandske journalister ind. Militæret har ifølge BBC lukket flere byer i det omgivende område, hvor uroen har fundet sted.

[email protected]


Kilde: