Forhandlinger om autonomhus foregik med pistol for panden

Af IKKEMIG 2Da Bispebjerg Lokaludvalg gav deres accept til, at dele af Kulturhuset på Dortheavej 61 blev omdannet til autonomt styret ungdomshus, s...

Slettet Bruger,

10/04/2008

Af IKKEMIG 2

Da Bispebjerg Lokaludvalg gav deres accept til, at dele af Kulturhuset på Dortheavej 61 blev omdannet til autonomt styret ungdomshus, skete det med en pistol for panden. Emails, som 180Grader.dk er kommet i besiddelse af, viser, at Københavns Rådhus allerede havde i sinde at oprette et autonomhus på Dortheavej 61, hvad enten lokaludvalget støttede det eller ej.

Som led i den plan, som i dag kl. 9 vil blive fremlagt på et møde mellem lokaludvalget og den københavnske venstrefløj, vil Nordvestkvarteret blive begavet med 65 mio. kr. til at oprette nye lokaler som kompensation for de lokaler, der bliver inddraget af de autonome.

Havde intet valg
I realiteten havde lokaludvalget ingen anden mulighed end at acceptere Rådhusets planer, siger et af udvalgsmedlemmerne.

"[Næstformand Jørgen Rose] sagde flere gange, at hvis de havde sagt nej til at få ungdomshus på Dortheavej, så var det kommet der alligevel," skriver et medlem af Bispebjerg Lokaludvalg i en email, som 180Grader.dk er kommet i besiddelse af.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jørgen Rose.

[email protected]

Kilde: