Forhandlinger i gang om halvering af dagpengeperioden

Der skal skaffes flere hænder til arbejdsmarkedet og derfor vil regeringen have halveret dagpengeperioden fra de nuværende fire til to år

Slettet Bruger,

24/10/2008

Der skal skaffes flere hænder til arbejdsmarkedet og derfor vil regeringen have halveret dagpengeperioden fra de nuværende fire til to år. Såden lød meldingen fra finansminister Lars Løkke Rasmussen efter det første forhandlingsmøde med den socialdemokratiske leder Helle Thorning-Schmidt om en reform af arbejdsmarkedet. Det skriver politiken.dk.

"Vi er i en gunstig beskæftigelsessituation. Derfor vil vi ikke se på, at folk skal være nødt til at gå på dagpenge i tre eller fire år. Så vi har i sammenhæng med en masse andre ting foreslået, at dagpengeperioden sættes ned til to år," sagde Løkke Rasmussen ifølge politiken.dk efter mødet.

Helle Thorning-Schmidt var ikke umiddelbart begejstret for udspillet.

"Vi skal passe utrolig meget på vores dagpengesystem. Regeringen lægger op til at sænke dagpengeperioden til to år. Det synes vi er meget voldsomt," sagde Thorning-Schmidt.

Hun vil dog gerne være med en ordning, hvor det enkelte a-kasse medlem kan acceptere en kortere dagpengeperiode mod en væsentlig højere dagpengeydelse. En ordning, der til gengæld ikke har megen opbakning i regeringspartierne. Helle Thorning-Schmidt erklærede sig trods ueninghederne dog villig til at fortsætte forhandlingerne for at "redde dagpengesystemet"

Lars Løkke Rasmussen skal resten af dagen mødes til flere forhandlinger om arbejdsmarkedsreformer med SF, DF og de Radikale.

[email protected]

Kilde: