Forfatter om kvindekampen: Prioriter, kvinde!

Problemet med kvinder, der kræver samme status i samfundet som mænd, de gerne vil sammenligne sig med, er ofte, at de ikke vil prioritere de forske...

Slettet Bruger,

11/09/2009

Problemet med kvinder, der kræver samme status i samfundet som mænd, de gerne vil sammenligne sig med, er ofte, at de ikke vil prioritere de forskellige mål i deres liv. Det er ifølge Information et af budskaberne fra den unge kvindelige journalist Leny Malacinski, der den 17. september udkommer med sin opsang i bogform til landets feminister: "Den dag jeg opdagede jeg var undertrykt", hedder bogen, som udkommer på Gyldendals forlag.

"Hvis du synes, det er fedt at gå på lang barsel, have en stilling med jobgaranti i det offentlige med flere omsorgsdage, fleksibilitet og frokosten betalt, så har det nogle konsekvenser for din karriere. Så må man gøre op med sig selv, om man er villig til at acceptere de konsekvenser. Mænd må også gøre op med sig selv, om de er klar til at miste noget nærhed i forhold til deres barn ved at arbejde så meget. Man kan ikke blive kompenseret for konsekvenserne af sit valg. Det er en mærkelig forestilling om, at alt skal kunne lade sig gøre," siger Leny Malacinski i et interview med Information.

Som hun formulerer det i sin bog: "Hvis Barack Obama kunne blive præsident i USA, kunne en dansk, hvid, veluddannet middelklassekvinde vel også få en plads i en bestyrelse. Hvis hun altså arbejdede for det."

Klik her for at læse hele interviewet med Leny Malacinski på information.dk

[email protected]

Kilde: