Forestående valgkamp kan redde amerikanerne fra upopulær spekulant-redningsplan

Den plan, der med udpumpning af 700 mia

Slettet Bruger,

01/10/2008

Den plan, der med udpumpning af 700 mia. dollar skulle redde finansielle investorer og spekulanter i USA fra fallittens rand, kan blive meget vanskelig at få gennemført - selv i en revideret udgave - fordi der til november er valg til Repræsentanternes Hus. Det skriver politiken.dk.

Selvom lederne i begge de to store amerikanske partier, Republikanerne og Demokraterne, går ind for redningsplanen, er den nemlig ikke populær hos vælgerne, og det fører til angst for om et ja til planen kan koste genvalg hos de enkelte medlemmer af Repræsentanternes Hus.

"Politikerne bliver bombarderet med breve om, at det ikke kan passe, at skatteyderne skal betale så mange penge for at redde finanssektoren. Når det så oven i købet kommer en måned før valget, så bliver de mere bange for vælgerne end for deres partilederskab," siger lektor ved Copenhagen Business School, Niels Bjerre Poulsen, til politiken.dk.

Fordi nødplanen er så upopulær blandt vælgerne, har de to store partier i Kongressen da også aftalt, at de hver især skal levere stemmer til at få planen gennemført, så begge partier efterfølgende deler ansvaret.

[email protected]

Kilde: