Foreslår forbud mod servering til fede

Ted Mayhall, politiker fra Mississippi, vil have gjort op med det faktum, at 30,6 procent af statens indbyggere er overvægtige

Slettet Bruger,

04/02/2008

Ted Mayhall, politiker fra Mississippi, vil have gjort op med det faktum, at 30,6 procent af statens indbyggere er overvægtige. Og det skal ske med House Bill 282, der vil gøre det ulovligt for restauranter at servere mad til personer, der ud fra statens sundhedsdepartements kriterier kan betegnes som overvægtige. Det skriver clarionledger.com.

"Der er ingen, der gør noget ved de overvægtige. De fortsætter bare med at gå til buffeterne og spise," siger Mayhall til clarionledger.com.

Dr. Ed Thompson, der er ansat i Mississippi sundhedsvæsen, anslår at overvægt koster Missouri over en milliard kroner i øgede sundhedsudgifter årligt.

"Jeg har set mange skøre love, men denne tager prisen. Hvad enten vi taler love, der foreskriver deklarationer på menuer, skatter på fed mad eller Mississippis nye "Du er for fed til at spise her"-forslag, så må man konstatere at fedmepolitiet er gået for vidt," udtaler J. Justin Wilson, der er ansat på Center for Forbrugerfrihed.

Ted Mayhall erkender, at forslaget formentlig ikke kan blive vedtaget, men er glad for at have fået sat fokus på emnet.

[email protected]

Kilde: