Foreninger siger nej til nationalpark

Slettet Bruger,

02/08/2007

I starten syntes de en nationalpark ved Vadehavet lød som en god idé. Men både lokal- og folketingspolitikere går nu med planer om at gøre nationalparken større end forventet, og det har fået 11 lokale organisationer og foreninger til at modsætte sig enhver form for nationalpark i det sydvestjydske kystområde. Det skriver Ritzau.

Landmænd, fiskere og jægere i området har tidligere været positivt indstillet over for en nationalpark, der kun omfatter selve havområdet. Men nu overvejer både lokalpolitikere og det brede folketingsflertal - der består af VK, DF, S, R og SF - at udvide nationalparken til også at dække store marskarealer.

Det vækker modstand blandt de lokale foreninger, der anklager politikerne for at lade hensynet til naturen diktere erhvervsinteresserne i området.

"Vi siger nej til planerne om en nationalpark i Vadehavet, fordi vi har set for mange løfter blive brudt," skriver de 11 organisationer og foreninger i et brev til miljøminister Connie Hedegaard (K) samt til folketings- og lokalpolitikerne.

[email protected]

Kilde: