Forbryderes møde med ofre gør dem mere kriminelle

Forbryderes risiko for at falde tilbage i kriminalitet er større, hvis de som led i deres behandling i fængslet har deltaget i konfrontationer ...

Slettet Bruger,

26/04/2008

Forbryderes risiko for at falde tilbage i kriminalitet er større, hvis de som led i deres behandling i fængslet har deltaget i konfrontationer med sit offer. Det skriver Nyhedsavisen på baggrund af ny forskning fra Socialforskninginstituttets Campbell-afdeling.

"Faktisk viser det sig, at konfrontationen med offeret er det værste af de mange behandlingstilbud, man tilbyder forbryderen," siger Campell-direktør Merete Konnerup til Nyhedsavisen.

Herhjemme har politikredsene i Roskilde, Ringsted og Glostrup kørt forsøg med de såkaldt konfliktråd, hvor offer mødes med den kriminelle. Med rådene har tilsyneladende ikke, som hidtil troet, været ganvlige for begge parter.

"Når forbryderen ser sit offer, bliver han bare endnu mere bevidst om, hvad der er sket. Det er med til at understrege forbryderens følelse af ikke at høre til i samfundet, og det nedbryder selvtilliden," forklarer Merete Konnerup.

Hos Kriminalforsorgen er psykolog Malene Windfeldt meget overrasket over undersøgelsesresultaterne. Hun beder dog om mere forskning, inden man vil ændre praksis.

"Men hvis fremtidige undersøgelser skulle vise, at det påvirker effekten negativt at inddrage offerperspektivet, vil det få konsekvenser," siger hun til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: