Forældrevold mod lærere vokser

Slettet Bruger,

08/12/2007

Uden at have et præcist overblik over udviklingen, kan det konstateres at danske forældre i stigende grad optræder voldeligt over for deres børns lærere. Det skriver Kristeligt Dagblad. De fleste voldsepisoder i skolen opstår fortsat mellem lærer og elev, men i hvert fjerde tilfælde er det forældre, der truer slår eller chikanerer.

En undersøgelse foretaget for Center for alternativ Samfundsforskning tidligere i år viste at 11 procent af Danmarks Lærerforenings medlemmer er blevet slået på deres arbejde, mens 22 procent har været udsat for psykisk vold eller trusler.

"Jeg tror, at forældrenes aggresivitet skyldes de forskellige meldinger om, hvem der har noget at skulle have sagt. Forældrene får at vide, at de har indflydelse på skolen, og de inviteres til at beskrive deres egen relation til deres barn. Samtidig er retten til at beskrive både barn og problemer i mange sammenhænge stadig placeret hos lærerne," siger Hanne Knudsen Ph.d-stipendiat på Danmarks Pædagogiske Universitet, til Kristeligt Dagblad.

Ikke alle skoler har dog problemer. På Klostervængets Heldagsskole i København har man indført en gående mod nul-tolerance politik. Voldelige forældre bliver meldt til politiet på stedet og elever, der opfører sig voldeligt bliver bortvist i en uge. Og det har givet pote, fortæller skoleleder Karen Margrethe Grønlund.

"For tre år siden havde vi 30-40 episoder om året. Nu har vi ikke flere end en håndfuld, og det er jeg overbevist om skyldes vores kontante voldspolitik. Den er til at forstå, og jeg kan kun anbefale andre skoler at lave én. Jeg kan mærke, at børnene er blevet mere trygge og ikke længere er bange for at komme til mig og melde, hvis der foregår trusler eller mobning på skolen," siger skolelederen til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: