Folketingsmedlem opfordret til at rejse hjem

"GO HOME" står der med håndskrevne blokbogstaver hen over et trusselsbrev, som folketingsmedlem Özlem Cekic fra SF har modtaget på sin privatadres...

Slettet Bruger,

22/08/2008

"GO HOME" står der med håndskrevne blokbogstaver hen over et trusselsbrev, som folketingsmedlem Özlem Cekic fra SF har modtaget på sin privatadresse. Afsenderen er "den almindelige dansker", c/o Den Danske Forening, skriver Politiken.

"Vi vil godt hjælpe folk i nød. Men vi vil ikke misbruges!" uddyber den anonyme skribent.

Det er første gang, at Özlem Cekic modtager den slags brev på sin privatadresse, og det foruroliger hende.

"Jeg synes, at det er enormt grænseoverskridende. Jeg bryder mig ikke om den udvikling, Danmark er inde i, hvor det bliver mere og mere acceptabelt at udtrykke sig på denne her måde," siger hun til Politiken. Özlem Cekic har nu meldt sagen til politiet.

I Den Danske Forening vil formand Kjeld Rasmussen ikke have siddende på sig, at foreningen skulle stå bag.

"Budskabet står vi fuldkommen inde for, men vi kunne ikke finde på at sende det sådan rundt," siger han.

Han synes dog ikke, det er problematisk, at nogen bruger foreningen som afsender:

"Det kan jeg egentlig ikke tage mig af."

Den Danske Forening har dog tidligere i sit medlemsblad bakket op om en langt mere grænseoverskridende adfærd. Således rummede bladet, Danskeren, i december år 2000 en hyldestartikel om et såkaldt "Dansk frisørlaug af 1996", som angiveligt skulle have indfanget danske piger med udenlandske kærester og klippet dem, som modstandsbevægelsen gjorde det med tyskertøserne under besættelsen. Dengang var folk som de tre nuværende DF-folketingsmedlemmer Søren Espersen, Søren Krarup og Jesper Langballe endnu medlemmer af foreningen. Kun Søren Espersen ønskede nødtørftigt at tage afstand fra artiklen.

[email protected]

Kilde: