Folketingsflertal vil sætte stopper for livslang førtidspension

At få tildelt en førtidspension skal ikke være ensbetydende med, at man kan læne sig tilbage resten af sine dage, uanset at helbredet måske udvikle...

Slettet Bruger,

01/07/2008

At få tildelt en førtidspension skal ikke være ensbetydende med, at man kan læne sig tilbage resten af sine dage, uanset at helbredet måske udvikler sig i en positiv retning, mener et flertal i Folketinget bestående af Venstre de Konservative og Dansk Folkeparti nu. Det skriver Jyllands-Posten.

Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg, vil nemlig have alle førtidspensionssager taget op til revision hvert fjerde eller femte år for at vurdere mulighederne for, at førtidspensionisten kan arbejde, og det bakkes op af de to andre partier.

"Der sker en meget stor udvikling både medicinsk og teknologisk, som gør, at flere får mulighed for at få en plads på arbejdsmarkedet. Og det betyder meget socialt, menneskeligt og økonomisk at være en del af arbejdsmarkedet, selv om man måske kun kan bidrage delvist," siger Jens Vibjerg til Jyllands-Posten.

Han understreger dog samtidig, at en gruppe af førtidspensionister vil være så syge eller handikappede, at revisionen skal være en ren ekspeditionssag.

Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer, mener, at Jens Vibjerg må være "bindegal". Han påpeger, at det allerede i dag er muligt for kommunerne at tage førtidspensionen fra folk, hvis deres helbred er blevet bedre. Muligheden bruges dog kun sjældent, og kun hvis der er en særlig grund til at tage sagen op igen.

[email protected]

Kilde: