Folketinget siger ja til tørklæde på talerstolen

Så længe der ikke er tale om en happening, så må man gerne bære tørklæde på Folketingets talerstol

Slettet Bruger,

08/04/2008

Så længe der ikke er tale om en happening, så må man gerne bære tørklæde på Folketingets talerstol. Det har Folketingets præsidium besluttet, fortalte folketingsformand Thor Pedersen for få minutter siden på DR Update.

Folketinget forbeholder sig retten til at skride ind overfor medlemmer, der til lejligheden klæder sig ud på talerstolen for at markere et bestemt standpunkt, uddybede han, men når et medlem som Enhedslistens Asmaa Abdol-Hamid er blevet valgt af vælgerne i en valgkamp, hvor hun konsekvent har båret tørklædet, så må det betragtes som en del af hendes identitet og en del af det, som vælgerne har stemt hende i Folketinget på baggrund af.

Man må dog ikke tilhylle sig så meget, at man ikke kan genkendes, har Folketingets præsidium også besluttet.

Asmaa Abdol-Hamig er glad for afgørelsen.

"Det er en beslutning, som jeg havde forventet. Alt andet havde været et overgreb på demokratiet og ville stride i mod vores grundlov," siger hun til jp.dk.

Omvendt er Dansk Folkepartis Søren Krarup overrasket.

"Jeg troede faktisk, at et flertal var imod," siger han ifølge dr.dk: "Jeg synes, det er groft, at man må bære totalitære symboler på folkestyrets talerstol. Det svarer til, at man må bære hagekors."

[email protected]

Kilde: