Foghs søn gør op med danske myter om USA

Slettet Bruger,

22/05/2007

Af Ole Birk Olesen

"Vi skal ikke have amerikanske tilstande i Danmark!"

Sådan lyder det ofte i den danske velfærdsdebat, når nogen har dristet sig til at foreslå besparelser på de offentlige ydelser herhjemme. Nu udgiver statsminister Anders Fogh Rasmussens søn en bog om disse "amerikanske tilstande", meddeler den borgerlig-liberale tænketank, CEPOS.

"Mange danskere opfatter USA som et land plaget af fattigdom, hjemløshed, racisme, vold og kriminalitet, hvor store grupper af befolkningen ikke har råd til en hospitalsindlæggelse i tilfælde af sygdom," skriver CEPOS i et nyhedsbrev og fortsætter: "Henrik Fogh Rasmussen gennemgår i sin nye bog "Amerikanske Tilstande" systematisk og veloplagt en række af disse opfattelser og viser, at de bygger på fordomme snarere end fakta. USA har som alle andre lande sine problemer, men disse er i Danmark blevet forvrænget ud af proportioner."

Henrik Fogh Rasmussen har levet i USA i flere år, og han arbejder for øjeblikket som rådgiver for internationale virksomheder og interesseorganisationer.

Hans bog udgives af CEPOS og lanceres ved et arrangement den 4. juni, hvor forfatteren vil diskutere med Jacob Holdt, forfatter til bogen "Amerikanske Billeder", og Michael Zarin, tidligere rådgiver for den daværende udenrigsminister Colin Powell.


Kilde: