Foghs nye energipolitik får virksomheder til at overveje at flytte udenlands

Det bliver dyrere at forbruge energi i Danmark, hvis statsminister Anders Fogh Rasmussen gennemfører sin storstilede energiplan, som skal reducere ...

Slettet Bruger,

18/11/2008

Det bliver dyrere at forbruge energi i Danmark, hvis statsminister Anders Fogh Rasmussen gennemfører sin storstilede energiplan, som skal reducere brugen af fossile energikilder i Danmark til et rundt nul. Og det får nu flere virksomheder til at overveje at flytte deres energitunge produktion til udlandet, skriver Berlingske Tidende.

"Hvis der kommer øgede afgifter på energien, som kun rammer Danmark, vil det få store konsekvenser for en række virksomheder. Hvis de bliver pålagt ekstra afgifter, uden at deres internationale konkurrenter får de samme afgifter, bliver konkurrenceevnen forringet, og i sidste ende vil det måske betyde, at man må flytte produktionen til udlandet," fortæller Peter L. Nielsen, der er formand for Foreningen for Slutbrugere af Energi og direktør i Hydro Aluminium, til Berlingske Tidende.

Udtalelsen bekræftes af to af de virksomheder i Danmark, der må bruge mest energi for at holde produktionen i gang: Danisco Sugar og Faxe Kalk.

"Hvis energiafgifterne ryger op, vil det nok få vores belgiske ejere til at overveje at flytte noget af produktionen. Danmark står overfor et valg, om man overhovedet vil huse tung industri som vores," siger direktør Klaus Kiens fra Faxe Kalk til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: