Fogh vil have skattelettelser, der i begyndelsen er underfinansierede

Skattelettelser nu og finansiering senere

Slettet Bruger,

08/12/2008

Skattelettelser nu og finansiering senere.

Det er den rette medicin til at få dansk økonomi på ret køl, hvis den skulle blive hårdere ramt af den globale recession, end det ser ud til nu, vurderer statsminister Anders Fogh Rasmussen i et interview med dagbladet Børsen mandag.

Regeringschefen nævner i samme åndedrag også en fremrykning af kvalitetsfondens 50 mia. kr. til offentlige investeringer samt den grønne trafikplan, som regeringen offentliggør i dag, som mulige løftestænger til vækst.

Dog kun hvis VK-regeringen ser et behov for at stimulere økonomien ekstra næste år ud over de 15 mia. kr., der allerede er i støbeskeen.

Men for første gang giver statsministeren grønt lys til en offensiv skattereform, der er underfinansieret i starten, så den både leverer et konjunkturløft til efterspørgsel og vækst nu og her og et strukturløft til arbejdsmarkedet på sigt.

"Med skattereformen kan man slå to fluer med ét smæk. Ved at time det rigtigt kan vi konjunkturpolitisk underfinansiere en skattereform i startfasen, så man giver regulære skattelettelser, der pumper penge ud i systemet. Men det forudsætter så, at vi henter finansieringen hjem bagefter, for der skal være langsigtet holdbarhed i det, så vi ikke underminerer 2015-planen," siger Anders Fogh Rasmussen til Børsen.

[email protected]

Kilde: