Fogh vil have euroafstemning - på et tidspunkt

Statsminister Anders Fogh Rasmussen ønsker det danske euro-forbehold til folkeafstemning - på et tidspunkt

Slettet Bruger,

01/04/2008

Statsminister Anders Fogh Rasmussen ønsker det danske euro-forbehold til folkeafstemning - på et tidspunkt. Det sagde han ifølge Jyllands-Posten til det tyske dagblad Die Welt i februar, uden at det dengang kom de danske medier for øre.

Adspurgt om regeringen vil sende euro-forbeholdet til folkeafstemning, svarede statsministeren i den tyske avis:

"For at sige det klart: Der vil komme en folkeafstemning om euroen."

Danmark har forbehold over for euroen, det retlige samarbejde og forsvarssamarbejdet i EU. I regeringsgrundlaget skriver regeringen, at den "ønsker, at vælgerne ved folkeafstemning får lejlighed til at tage stilling til forbeholdene", men i januar sagde økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, at han ville foretrække at sende forsvars- og retsforbeholdet til afstemning først.

Socialdemokraternes formand, Helle Thoning-Schmidt mener, at der hersker forvirring om regeringens linje.

"Statsministeren vil åbenbart gerne have en euroafstemning. Derfor vil jeg da gerne bede ham give klar besked om, hvorvidt vi skal have en euroafstemning sammen med de andre eller ej. Og så vil jeg opfordre statsministeren til føre debatten om EU og forbeholdene herhjemme frem for at debattere i europæiske medier," siger Helle Thorning-Schmidt.

Bendt Bendtsen meddelte i går via sin pressechef til Jyllands-Posten, at regeringen ønsker at lade vælgerne tage stilling til forbeholdene.

"Men hvordan, hvornår og hvor mange har regeringen ikke taget stilling til endnu," udtalte Bendt Bendtsen.

[email protected]

Kilde: