Fogh vil have akut kræftbehandling

Slettet Bruger,

10/08/2007

Mange kræftramte har været udsat for så skandaløst lange ventetider på skanninger, at når de endelig fik en tid, havde kræften bredt sig, og de skulle dermed have en ny tid og bagerst i køen.

Det skal være slut nu, lover statsminister Anders Fogh Rasmussen i dag i Berlingske Tidende.

"Det er et meget stort problem. Man kan sætte sig ind i, hvad det psykisk betyder at få konstateret en risiko for kræft. Så går det ikke, at der er ventetid på undersøgelsen. I værste fald kan en forsinket behandling koste liv. Derfor er vi nødt til at fastslå, at når det gælder kræft, skal behandling igangsættes straks. Akut handling og klar besked," siger Fogh.

I sommerens løb har kravet om akut behandling af kræftpatienter været rejst af både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

"Det er på tide, at han banker sin sundhedsminister på plads. Sikken slendrian. Mindst 400 mennesker om året er ikke blevet behandlet i tide. Én om dagen er død på venteliste ifølge Kræftens Bekæmpelse. Det er jeg sikker på står til troende," siger sundhedsordfører for Socialdemokraterne, Jens Peter Vernersen.

Kræftens Bekæmpelse er beherskede i deres begejstring.

"Det er overordentligt tilfredsstillende, men vi vil nøje følge, om det så også bliver fulgt. Den typiske patient venter 55 dage og det er et alvorligt problem," siger foreningens formand, Frede Olesen.

[email protected]

Kilde: