Fogh vil gøre trafikinvesteringer dyrere - "naturværdier" skal indregnes

Når regeringen til efteråret skal forhandle en plan for fremtidens infrastruktur, en plan for de kommende 30 års investeringer i broer, motorveje o...

Slettet Bruger,

25/05/2008

Når regeringen til efteråret skal forhandle en plan for fremtidens infrastruktur, en plan for de kommende 30 års investeringer i broer, motorveje og jernbaner, så bliver det med en helt ny måde at prisfastsætte på. Værdien af projekternes indvirkning på naturen skal indregnes, erklærer Anders Fogh Rasmussen i Jyllands Posten i dag.

"Man er nødt til at tænke på andet end blot kontanter og økonomiske værdier ved etablering af store infrastrukturprojekter. Der er også noget, der hedder naturværdier. Dem har man hidtil ikke værdsat. Ved de kommende store infrastrukturprojekter er vi nødt til at indregne en faktor, der hedder motorvejenes, jernbanernes og andre infrastrukturprojekters indvirkning på miljøet," siger Fogh Rasmussen til Jyllands Posten.

Trafikforsker Per Homan Jespersen fra Roskilde Universitetscenter er glad for Foghs melding. Den vil kunne få indflydelse på flere kommende motorvejsprojekter, som enten ikke kan realiseres eller vil blive meget dyrere, mener han. Samtidig er han spænd på, om Fogh Rasmussens udmelding betyder, at der skal lægges klimavinkler ind over nye infrastrukturprojekter.

"Skal der det, er man nødt til at prioritere jernbaner frem for nye motorveje," siger Per Homann Jespersen til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: