Fogh til Samuelsen: Du er superliberal

Af Ole Birk OlesenEngang blev han beskyldt for at være en ekstrem liberalist, men onsdag aften under Folketingets afslutningsdebat var det Anders F...

Slettet Bruger,

13/06/2008

Af Ole Birk Olesen

Engang blev han beskyldt for at være en ekstrem liberalist, men onsdag aften under Folketingets afslutningsdebat var det Anders Fogh Rasmussen selv, som beskyldte andre for at være for langt ude på den liberale fløj.

"Hr. Anders Samuelsen sprang jo i dag ud som nærmest superliberal og kritiserede regeringen for ikke virkelig for alvor at føre borgerlig, liberal politik," sagde statsministeren om Ny Alliances politiske ordfører ifølge Folketingets eget referat .

Anledningen til bemærkningen var, at Anders Samuelsen under debatten konstaterede, at regeringen har forsømt at reformere de politiske systemer, så flere, der i dag er på passiv forsørgelse, kan komme i arbejde, og så skatten på arbejdsindkomst kan sænkes.

Men Anders Fogh Rasmussen sagde i stedet, at regeringen netop har fundet den rette kurs, fordi den har lagt sig politisk mellem Folketingets venstrefløj og Ny Alliance.

"Jeg tror egentlig, at det billede, der er tegnet her med en opposition til venstre, der synes, vi skærer ned, og hr. Anders Samuelsen, der synes, at der sker for lidt, alt taget i betragtning måske netop giver billedet af en regering, der har fundet den rigtige balance," sagde statsministeren, og så lykønskede han Ny Alliance med, at partiet har fundet en klar politisk profil:

"Jeg skal i øvrigt gratulere hr. Anders Samuelsen med at have fundet en fast platform og et stærkt ståsted. Efter nogen tvivl i nogen tid om, hvor Ny Alliance egentlig var placeret, må man sige, at hr. Anders Samuelsen i dag præsterede indlæg, der ikke lod megen tvivl tilbage. Og vi ser jo meget frem til, hvordan det nu vil udmønte sig i praktisk politik."

Anders Fogh Rasmussens udtalelse blev udløst af, at Anders Samuelsen bl.a. gik til angreb på Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, da hun havde holdt sin ordførertale:

"Faktum er, at den borgerlige regerings aftryk på dagens Danmark efter 7 år fortoner sig. Skatteindtægterne er steget på grund af højkonjunkturen, men alligevel har Danmark det højeste personlige skattetryk i verden. Det er ikke godt nok. Ingen andre steder i verden sætter den højeste marginalskat så tidligt ind, som den gør i Danmark. Ingen andre steder er der 44 pct. af de fuldtidsbeskæftigede, der rammes af den. Det er heller ikke godt nok," sagde Anders Samulsen og fortsatte:

"Da VKO kom til, var der 742.000 på overførselsindkomst, i dag er der 710.000. Man har kun flyttet 32.000 fra passiv til aktiv forsørgelse. Det er heller ikke godt nok. Aldrig har den offentlige sektor været så belastet af regler, mistillid og bureaukrati, som den er i dag. Det er heller ikke godt nok. Kort sagt kan man simpelt hen ikke se, at der har været en borgerlig-liberal regering i det her land i 7 år. Vi står stadig væk med alt for mange på overførselsindkomst, vi har alt for høj skat på arbejde, og vi har alt for mange regler."

[email protected]

Kilde: