Fogh til Khader: Mig eller Thorning?

Slettet Bruger,

27/10/2007

Ny Alliance spiller fortsat en af hovedrollerne i valgkampen. Nu skærper statsminister Anders Fogh Rasmussen tonen over for valgets joker og insisterer på en klar udmelding fra Naser Khader, om hvem der er hans foretrukne statsministerkandidat. Det skriver Jyllands-Posten.

"Jeg tror, at efterhånden som valget nærmer sig, vil vælgerne godt have sikkerhed for, til hvilken side det går. Kan den nuværende regering fortsætte, eller kan den ikke fortsætte? Det, tror jeg, vil melde sig med øget styrke undervejs," siger Anders Fogh Rasmussen til Jyllands-Posten.

Også Venstres regeringspartner ser et stort behov for en klar rød eller blå stue melding fra Ny Alliance. Miljøminister Connie Hedegaard lyttede med, da det nye parti i går præsenterede sine spidskandidater på et pressemøde. Og det gjorde hende ikke meget klogere.

"På den ene side siger de meget klart, at de er et borgerligt parti. På den anden side er det som om, de stadig ikke vil sige andet, end at Fogh skal have første chance. Det ville skabe klarhed i valgkampen, hvis Khader klart siger, at konsekvensen af at identificere sig som et borgerligt parti er, at han peger på en borgerlig statsminister," siger Connie Hedegaard.

Khader returnerer
Regeringens behov for opbakning fra Ny Alliance, som i alle øjeblikkelige meningsmålinger ser ud til at blive tungen på vægtskålen, bider dog ikke synderligt på Naser Khader, som spiller bolden tilbage på statsministerens banehalvdel.

"Jeg er sikker på, at vælgerne vil sætte pris på, at statsministeren nu tager et valg. Jeg vil gerne vide, om han vil Dansk Folkeparti eller Ny Alliance. Hvad vil du egentlig, Fogh?, spørger Khader og fortsætter:

"Hvis han går ud og siger, at det ikke bliver Dansk Folkeparti, men Ny Alliance, så kan vi godt tale om det," siger Naser Khader.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er der en stigende bekymring blandt ledende Venstre-folk, over hvad de ser som en bevægelse i rød retning hos Ny Alliance, blandt andet i deres valg af nye spidskandidater. Anders Fogh Rasmussen ønsker dog ikke at kommentere dette.

[email protected]

Kilde: