Fogh tager afstand fra Pind-udtalelse om politiet

Af Ole Birk Olesen"Jeg tager klar afstand fra Søren Pinds angreb på politiet

Slettet Bruger,

19/02/2008

Af Ole Birk Olesen

"Jeg tager klar afstand fra Søren Pinds angreb på politiet."

Sådan lød det, da statsminister Anders Fogh Rasmussen holdt sit ugentlige pressemøde lige før middag i dag i Statsministeriet, hvor han tilføjede: "Jeg har fuld respekt for politiet og lægger meget mærke til, at politiet gang på gang finder den rigtige balance mellem den faste hånd og den udstrakte hånd."

Søren Pind skrev på sin blog mandag morgen, at: "Dem der burde forsvare os, har givet op. De vil hellere drikke te med brandstiftere og uromagere og spørge hvordan de har det, end sørge for at der er ro og orden i gaderne." Senere på dagen ændrede han ordlyden om tedrikkeriet til kun at omfatte chefpolitiinspektør Per Larsen fra Københavns Politi.

Men Søren Pind er øjensynligt ikke rystet af den kritik, som han siden har været udsat for fra andre partier. I et ny blogindlæg på pind.nu takker han i stedet alle sine læsere for den opbakning, hans udtalelser har mødt.

"I løbet af i går har jeg personligt modtaget i nærheden af 300 mails, og på bloggen kan I jo selv se, hvor mange der har indtegnet sig med synspunkter. Så mange mails har jeg aldrig fået før," skriver Pind og giver udtryk for, at langt de fleste mails roser ham: "Må jeg blot have lov til at sige tak for jeres deltagelse og for jeres tilkendegivelser. Det er betryggende for demokratiet, at så mange ønsker at deltage og i en svær situation for min by København og for landet som sådan."

[email protected]

Kilde: