Fogh om tørklæder: Lad dog dem om det

Slettet Bruger,

06/06/2007

Staten skal ikke fortælle muslimske kvinder, hvordan de skal klæde sig. Det var budskabet i statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) grundlovstale, hvor han appellerede til det danske frisind, skriver Jyllands-Posten.

"Det er voldsomt, som det kan hidse gemytterne op at se muslimske kvinder bære tørklæde. Lad dog dem om det. Lad det velkendte danske frisind sikre retten til at klæde sig, som man vil - også i det offentlige rum," sagde Fogh.

Fogh får ros fra Marianne Jelved (R) og Naser Khader (NA), hvorimod Pia Kjærsgaard (DF) finder statsministerens udtalelse skræmmende.

"Kan man sige til otteårige muslimske piger, der er tvunget til at tage tørklæde på: Lad dog dem om det. Det kan man simpelthen ikke. Det er meget skræmmende, at man ikke er mere opmærksom på, at det bliver et parallelsamfund," siger hun og kalder Foghs tale en "foræring" til imamerne og Islamisk Trosamfund.

Forfærdede feminister
Også fra den feministiske forening Kvinder for Frihed er der skæld-ud til Fogh.

"Udtalelsen er meget beskæmmende og udstråler en kvindefjendskhed, som vi skal lede længe efter," siger "forkvinde" Vibeke Manniche, der kalder Foghs tale for "en af de mest forfærdelige grundlovstaler, jeg har hørt i mands minde."

Kvinder for Frihed er kun åben for kvindelige medlemmer, mens interesserede mænd må søge ind i en støttegruppe.

mkr

Kilde: