Fogh løber fra lønreform

Slettet Bruger,

20/06/2007

Da statsminister Anders Fogh Rasmussen sidste år talte ved Venstres landsmøde i Odense, talte han forhåbningerne til en kvalitetsreformen op hos de offentligt ansatte.

"Jeg synes, at et centralt led i en kvalitetsreform skulle være en lønreform. Hvor vi finder veje til at belønne de dygtige medarbejdere i den offentlige sektor, som gør en ekstra indsats for at skabe god kvalitet," udtalte han.

Men da regeringens udspil kom i går var der ikke et ord om lønreform. Det skuffer de offentligt ansatte, blandt andet en gruppe strejkende jyske social- og sundhedshjælpere.

"Det er tomme løfter fra statsministeren. Når det kommer til stykket, er det intet til os alligevel," siger Jannie Pedersen, der er talsmand for de strejkende.

Støtte fra højre og venstre
Regeringen annoncerer i sit udspil, at fremtiden vil bringe nye bud på, hvordan man kan anerkende medarbejdernes indsats, blandt andet gennem øget brug af personalegoder. Men på begge sider af regeringen, støtter man de offentligt ansattes krav om, at statsministeren finder flere penge til lønningsposerne. SF's gruppeformand Ole Sohn kræver mere i løn til "de mest uundværlige i samfundet", og det samme gør finansordfører Kristian Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti.

"Statsministeren har lagt op til, at kvalitetsreformen også skal handle om løn, og det vil vi holde ham fast på," erklærer han.

mol

Kilde: