Fogh bruger 32 mio. på spindoktorer

Skatteyderne betaler dyrt, for at statsminister Anders Fogh Rasmussen og hans ministre kan fremstå overbevisende i medierne og i den offentlige deb...

Slettet Bruger,

09/03/2008

Skatteyderne betaler dyrt, for at statsminister Anders Fogh Rasmussen og hans ministre kan fremstå overbevisende i medierne og i den offentlige debat. Den borgerlige regering har siden 2001 ansat så mange særlige rådgivere og pressefolk, at omkostningen nu løber op i 32 millioner kroner årligt, skriver B.T.

For denne nette sum har regeringens 18 ministre ansat 52 personer inden for det image-plejende personel, eller godt tre styk per minister.

De mange ansættelser er sket, selvom Anders Fogh Rasmussen i juni 2001, få måneder før han selv blev statsminister, kritiserede Nyrup-regeringen for med ansættelsen af partifæller i ministerierne som netop en slags særlige rådgivere at have svært ved at skille parti og regering.

"Socialdemokraterne har siddet så længe på regeringsmagten, at de betragter regeringsapparatet som deres personlige ejendom. De kan ikke længere se, hvor grænsen går mellem stat og parti. De baserer magten på kammerateri, vennetjenester og magtfordrejning," sagde han.

Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen er vred over, at Fogh og Co. bruger så mange penge på spin.

"Der er ved at ske det, at Foghs profeti om, at man ikke længere kan skelne statsmagten fra partiapparatet, er ved at gå i opfyldelse for hans eget vedkommende. Hvis han havde nogen skam i livet, så gjorde han noget ved det," siger han til B.T.

Lederen af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet, Troels Mylenberg, advarer om, at de mange ansættelser forskubber balancen mellem regeringen og pressen.

"Der er snart flere spindoktorer end journalister på Christiansborg," siger han.

[email protected]

Kilde: