Fogh begejstret: Khader vil lade ham fortsætte uden dronningerunde

Slettet Bruger,

07/11/2007

Ny Alliance slækker nu på kravet om en dronningerunde. En dronningerunde ville kræve, at statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) gik af, men partiets leder, Naser Khader, er villig til at lade regeringen fortsætte i bytte for indrømmelser på skatte- og asylområdet. Det skriver Jyllands-Posten.

"Hvis Fogh kan imødekomme os på nogle af vores centrale områder, behøver vi ikke en dronningerunde," siger Naser Khader til Jyllands-Posten og understreger, at der skal "iøjnefaldende indrømmelser" til, hvis ikke Anders Fogh skal sendes til dronningen.

Statsministeren er begejstret for Naser Khaders tilbud.

"Det er bestemt et interessant signal. Jeg vil ikke blande mig i overvejelserne hos Ny Alliance, men jeg forstår godt, at Ny Alliance ønsker det tilrettelagt på en måde, så Ny Alliance får maksimal indflydelse," siger Anders Fogh.

Vestager målløs
Naser Khaders udmelding signalerer et tættere samarbejde mellem Ny Alliance og den borgerlige regering. Og det huer ikke oppositionen.

"Jeg er nærmest målløs. Hvis Ny Alliance ikke engang vil kræve en dronningerunde, bør de klart sige til vælgerne, at de er parat til at støtte VKO," siger den radikale leder, Magrethe Vestager. Hun bakkes op af politisk ordfører, Henrik Sass Larsen (S):

"Der er meget stor principiel forskel på, om man beder regeringen om at gå til dronningen, eller om regeringen bliver siddende," siger han til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: