Fogh afviser skumle motiver bag strømlining af EU-traktat

Slettet Bruger,

16/12/2007

Når EU-traktaten blev ændret, så det ikke var nødvendigt at holde en folkeafstemning om den, var det kun for at efterkomme befolkningens eget ønske. Sådan lyder beskeden fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til tv2.dk.

"Vi har arbejdet for, at der ikke bliver overført suverænitet fra medlemslandene til EU. Det har vi opfattet som et ønske fra den danske befolkning," siger han til tv2.dk.

Da indholdet af den såkaldt Lissabon-traktat blev fremlagt, udpegede den danske regering ni punkter, der ville medføre en overgivelse af suverænitet og dermed udløse en folkeafstemning. Alle ni punkter er siden blevet fjernet fra traktaten.

"Ingen skumle motiver"
Spørger man kritikkere, var formålet med dette netop at sikre, at befolkningen ikke blev spurgt. Men det har intet på sig, forsikrer statsministeren.

"Jeg synes, det er noget mærkeligt noget. Der bliver udtrykt et folkeligt ønske, om at der ikke overføres flere beføjelser til EU, så får vi det opfyldt, og straks bliver vi beskyldt for at have skumle motiver. Det passer ikke."

[email protected]

Kilde: