Fogh advarer mod at stemme på Ny Alliance

Slettet Bruger,

28/10/2007

Naser Khader og Pia Kjærsgaard gentagne sammenstød i begyndelsen af valgkampen vækker ikke glæde hos statsminister Anders Fogh Rasmussen, der kan få fornøjelsen af de to kamphaner som parlamentarisk for en fortsat VK-regering. Derfor opfordrer Fogh nu direkte borgerlige vælgere til at fravælge Ny Alliance. De skal stemme på regeringspartierne, hvis de vil undgå en mudret regeringsdannelse og et vanskeligt folketingsarbejde. Det skriver Jyllands-Posten.

"Som fronterne er trukket op lige nu, ser det noget mere broget ud, end det har gjort hidtil. Man må sige til de vælgere, som ønsker fortsat stabilitet, og som ønsker en fortsættelse af den regering, vi har, at her vil det klogeste og sikreste være at stemme direkte på regeringspartierne," siger Fogh til Jyllands-Posten.

Foghs regeringspartner, De Konservative, er enige i vurderingen. Bendt Bendtsen advarede i går om,at Khader er mere rød end blå, og at en stemme på Ny Alliance er en stemme mistet for det borgerlige Danmark. Naser Khader opfordrer regeringen til at tage det roligt.

"Jeg er faktisk overrasket over, at regeringen virker så desperat. Derfor vil jeg gerne sige til Fogh og Bendtsen: Lad nu være med at gå i panik. Vi er kun på valgkampens fjerdedag. Slap nu af og fortæl, hvilken politik I vil føre, og om I vil samarbejde med DF eller Ny Alliance og midterpartierne," siger Khader.

Pia støtter vurderingen
Det er de gentagne slagsmål om blandt skatte- og asylpolitik mellem Ny Alliance og Dansk Folkeparti, der har skabt usikkerhed om bæredygtigheden i en borgerlig regeringen, der skal basere sit flertal på begge partier. Og hos Pia Kjærsgaard, der kan miste den nøgleposition, hun har siddet på i seks år, er der fuld opbakning til regeringens udmeldinger.

"Det virker, som om Khader allerede tager for givet, at han nærmest kommer til at sidde på flertallet. Det virker meget arrogant. Men vælgerne skal være klar over, at hvis Ny Alliance får magt, som det har agt, så er det første, Fogh skal gøre, at gå til dronningen og meddele sin afgang," siger Pia Kjærsgaard og henviser til Ny Alliances melding om kun at ville pege på Fogh som kongelig undersøger.

[email protected]

Kilde: