Fogh: Ytringsfrihed er ingen provokation

Det er tilsynesladende ikke kun Uffe Ellemanns kritikere, der har misforstået den tidligere udenrigsminister derhen, at han skulle være uenig i gen...

Slettet Bruger,

02/03/2008

Det er tilsynesladende ikke kun Uffe Ellemanns kritikere, der har misforstået den tidligere udenrigsminister derhen, at han skulle være uenig i genoptrykningen af Muhammed-tegningerne.

Også nyhedsbureauet Ritzau, har foreholdt statsminister Anders Fogh Rasmussen det angivelige udsagn fra Uffe Ellemann, at han skulle være modstander af, at flere aviser i sidste uge valgte af genoptrykke billedet af Muhammed med en bombe i turbanen.

"Jeg vil gerne understrege, at når en række aviser genoptrykte tegningen, var det ikke for at provokere eller fornærme muslimer, men for at illustrere baggrunden for en nyhedshistorie af betydelig størrelse, nemlig at det danske politi havde forhindret en terrorhandling i form af et drab på en tegner," siger Anders Fogh til Ritzau.

Tidligere i dag uddybede Uffe Ellemann sit standpunkt over for Berlingske Tidende:

"Som redaktør ville jeg selv have trykt den pågældende tegning som et naturligt led i den journalistiske dækning af mordplanerne," sagde han.

Der hersker altså fuldstændig enighed vedrørende genoptrykningen af Kurt Westergaards tegning, mellem den nuværende og den tidligere Venstreleder.

Hvor uenigheden mellem de to opstår, er i forvaltningen af ytringfriheden. Uffe Ellemann's pointe er, at Muhammed-tegningerne var en provokation mod muslimer, og at de har været medvirkende til at indskrænke ytringsfriheden i den arabiske verden.

Her er Fogh Rasmussen uenig.

"Men i Danmark har aviserne ret til ikke bare at skrive, hvad de vil, men også at tegne, hvad de vil. Og det bør ingen i verden opfatte som en provokation eller en fornærmelse," siger han ifølge Ritzau.

[email protected]

Kilde: