Fogh: Vi er det brede folkelige parti

Slettet Bruger,

17/11/2007

Af Morten Løfberg

VENSTRES LANDSMØDE/HERNING: Der var meget at glæde sig over for Anders Fogh Rasmussen, da han i dag gik på talerstolen ved Venstres landsmøde i Herning. Selv om han for anden gang i træk måtte se sit parti miste mandater, var det en tilfreds statsminister, der konstaterede, at Venstre fortsat er landets største parti. Men det var trods alt det tredjebedste resultat siden 1947, mindede statsministeren om. Og det bevirker, at Venstre endegyldigt har overtaget rollen som Danmarks brede folkelige parti, mener han.

"I sidste århundrede var det som, at det var Socialdemokraterne, der havde første fødselsretten til regeringsmagten i Danmark. Men nu har vi vist, at Venstre for en tredje valgperiode kan lede det politiske arbejde, og dermed er der skabt en nyt mønster. Et mønster med Venstre, som det brede folkelige parti, der ligeværdigt kan påtage sig den politiske ledelse af Danmark," sagde Fogh til partifællerne.

Udover glæden ved at beholde sin titel, benyttede Fogh Rasmussen også lejligheden til at fortælle om sine mange nye "venner" på facebook. Med over 4000 af dem slår han forholdsmæssigt samtlige amerikanske præsidentkandidater, kunne han lidt stolt berette.

Talen var i øvrigt som forventet ikke ulig andre taler, Fogh har givet efter valgsejren. Der blev takket i den helt store stil. Efter indledningen: "Tak skal I ha'. Rigtig mange tak skal I ha", faldt der tak til: alle, VU, alle der har slidt og slæbt, alle folketingskandidater, medlemmerne af kandidatbestyrelserne, MF' erne der ikke genopstillede, MF' erne, der ikke blev valgt ind, Sven Erik Hovmand, Christian Mejdahl, VU igen, alle her og derhjemme, hver og en, vore konservative venner, Bendt Bendtsen og slutteligt Dansk Folkeparti.

[email protected]

Kilde: