Fogh: Valg d. 13. november

Slettet Bruger,

24/10/2007

Af Ole Birk Olesen

En veloplagt statsminister Anders Fogh Rasmussen meddelte for få sekunder siden, at der skal være folketingsvalg i Danmark tirsdag den 13. november.

I begrundelsen for at udskrive valget sagde han bl.a., at reformarbejdet i Folketinget for tiden ligger underdrejet, fordi alle partier tænker på valg, fremfor at deltage konstruktivt i forhandlingerne.

"Folketinget står overfor et betydeligt arbejde i den kommende tid. Regeringen har fremlagt et omfattende program," sagde statsministeren og fortsatte:

"Det er regeringens ønske, at kvalitetsreformen kan gennemføres i Folketinget med det bredest mulige flertal og indenfor en økonomisk forsvarlig ramme. Vi går til grænsen af, hvad der er plads til. Regeringen vil ikke deltage i en overbudspolitik, og det er regeringens opfattelse, at vi behøver et klart mandat til at gå videre på dette grundlag. Det vil være ødelæggende for det politiske arbejde, hvis hele den kommende samling skal gå med spekulationer om valg," sagde han bl.a.

Og så offentliggjorde han valgdatoen til klapsalver fra tilhørerlogen i folketingssalen:

"Derfor er der bedst at afvikle et folketingsvalg nu. Jeg har derfor indstillet til hendes majestæt Dronningen, at der afholdes folketingsvalg tirsdag den 13. november."

[email protected]

Kilde: