Fogh: Skattelettelser skal øge forbruget

Ved et pressemøde på Coloplast i Humlebæk fastsatte statsminister Anders Fogh Rasmussen to forudsætninger for en kommende skatteform: Nye skattelet...

Slettet Bruger,

21/02/2009

Ved et pressemøde på Coloplast i Humlebæk fastsatte statsminister Anders Fogh Rasmussen to forudsætninger for en kommende skatteform: Nye skattelettelser skal stimulere økonomien og skattestoppet skal bevares. Det skriver Berlingske Tidende

"Vi vil bruge skat som et instrument til at stimulere økonomien. Derfor vil vi fremlægge et skatteudspil i næste uge, som er en reform af skattesystemet, der er underfinansieret i starten. Reformen vil træde i gang 1. januar 2010 og vil altså blive løbet i gang underfinansieret. Det siger sig selv, at en skattereform vil være fuldt finansieret på sigt. Men den vil blive sat i gang underfinansieret, hvorved den giver folk flere penge mellem hænderne, og det vil være med til at stimulere den økonomiske aktivitet," sagde Anders Fogh Rasmussen ifølge Berlingske Tidende.

Anders Fogh Rasmussen tilføjede endvidere, at en kommende skatteaftale skal bevare det nuværende skattestop.

"Et skattestop vil give den fornødne tryghed i familierne og tillid i virksomhederne til at disponere og iværksætte investeringer."

Cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen vurderer, at Foghs udmelding i praksis vil betyde, at en sænkning af rentefradraget bliver udskudt.

"Hvis regeringen holder sig til Skattekommissionens udspil, men ønsker at lave underfinansierede skattelettelser, så er mit gæt, at rentefradraget bliver på det nuværende niveau i længere tid, end Skattekommissionen lægger op til," siger han.

Hos oppositionen bliver statsministerens ultimative krav mødt med forundring.

"Så vidt vi forstår, er det et ultimativt krav, som bliver udtalt der. Det er lidt underligt, for statsministeren har hele tiden talt om, at vi skal have et bredt skatteforlig. Det er en skærpelse af retorikken, og den tanke kan forekomme nærliggende, at han alligevel ikke er så vild med at få os med i et forlig," siger Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen.

Både SF og S ser dog frem til det endelig skatteudspil, som de ikke ønsker at afvise på forhånd blot fordi det indeholder underfinansierede skattelettelser.

"En underfinansiering i starten vil ikke afholde os fra at være med i et forlig om en skattereform. Vi har talt for, at en reform skal være fuldt finansieret og at man hjælper økonomien på vej med offentlige investeringer i en vækstpakke, men det kan der findes et kompromis om. Vi stiller ikke ultimative krav," siger Jesper Petersen, skatteordfører for SF, til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: