Fogh: Radikale ikke udelukket som parlamentarisk grundlag

Slettet Bruger,

03/11/2007

Målinger fra såvel Vilstrup som Megafon fredag aften gav anledning til en ny bogstavleg i valgkampen. Venstre, Konservative, Ny Alliance og de Radikale fik 88 mandater i begge målinger og i kombination med to nordatlantiske mandater betyder det, at målingen giver VKYR-flertal i Folketinget og muligheden for at sætte Dansk Folkeparti på sidelinjen uden indflydelse.

Anders Fogh Rasmussen var i går meget forsigtig i sine udtalelser, men udelukkede ikke en fortsat VK-regering med de Radikale som en del af det parlamentariske grundlag. Det fik straks Ny Alliances Naser Khader til at kræve, at Fogh skal træffe et valg mellem de Radikale og Dansk Folkeparti, men det fik han nu ikke meget ud af.

"Lad os nu lige udstyre os med lidt is i maven, for det er meningsmålinger indtil videre. Venstre og de Konservative går i fællesskab til valg på, at VK-regeringen kan fortsætte. For at kunne det skal vi have 90 mandater bagved, og derfor må jeg sige, at vi er indstillet på at samarbejde med dem, der kan støtte, at den regering fortsætter," sagde Anders Fogh Rasmussen ifølge tv2.dk.

Dårligt klima mellem DF og K
Det dårlige klima mellem de Konservative og Dansk Folkeparti er velkendt. Det konservative bagland har været stærkt kritisk over for Pia Kjærsgaards indflydelse på regeringen og vil se med glæde på nye samarbejdspartnere. I folketingsgruppen vil man dog i lighed med Fogh ikke vælge mellem de Radikale og Dansk Folkeparti nu. Det må komme an på forhandlingerne om et regeringsgrundlag, siger den konservative politiske ordfører Pia Christmas-Møller, der dog ingenlunde afviser at lukke de Radikale ind i varmen.

"Vi har præsteret en stribe resultater på blandt andet skoleområdet, retslige områder og terrorbekæmpelse med Dansk Folkeparti, mens vi er i en situation, hvor vi tilsyneladende kan finde flere fælles punkter, når det drejer sig om skat, velfærdsreformer og EU-politik med de Radikale og Ny Alliance," siger Pia Christmas-Møller til Ritzau.

I de tre andre meningsmålinger, der blev offentliggjort i går ligger V,K, Y og R på 84, 85 og 86 mandater.

[email protected]

Kilde: