Fogh: Folkeafstemning om euroen - hvis SF vil

Statsminister Anders Fogh Rasmussen vil nu i lighed med SF-folketingsmedlem Anne Grete Holmsgaard bruge finanskrisen som løftestang for dansk delt...

Slettet Bruger,

29/10/2008

Statsminister Anders Fogh Rasmussen vil nu i lighed med SF-folketingsmedlem Anne Grete Holmsgaard bruge finanskrisen som løftestang for dansk deltagelse i EU's euro-samarbejde. Det eneste han mangler er, at SF-formand Villy Søvndal meddeler, at han også vil anbefale et ja, sagde Anders Fogh Rasmussen i morges på Go' Morgen Danmark på TV2.

"For at være meget direkte må vi sige, at SF indtil nu har sagt nej til at være med til en folkeafstemning om euroen. Men hvis SF går ud og siger, at vi også synes, at det er dårligt for Danmark, at vi står uden for euroen, så er der en ny situation," sagde Anders Fogh Rasmussen til Go' Morgen Danmark:

"I lyset af, at vi havde en folkeafstemning i 2000, hvor 53 pct af befolkningen stemte nej, så synes jeg, at i hvert fald den første forudsætning for at tage den overvejelse igen er, at der er en bred politisk opbakning bagved," fortsatte han.

Statsministeren brugte samtidig den nuværende forskel på renteniveauet i Danmark og Euro-land, som begrundelse for, at det nu er særligt aktuelt at komme af med kronen.

"Det, vi oplever nu, er i virkeligheden prisen for, at Danmark står uden for euroen. Der sker det, når der er finansiel uro, at pengene forsvinder væk fra de små valutaer og over i de større, som f.eks. euroen. Det, vi ser nu, er simpelthen en kontant omkostning ved at stå uden for euroen," sagde Anders Fogh Rasmussen.

SF-folketingsmedlem Anne Grete Holmsgaard argumenterede i fredags også for, at finanskrisen måtte føre til større opbakning til dansk medlemsskab af EU's valutasamarbejde, men hendes formand, Villy Søvndal, afviste idéen.

[email protected]

Kilde: