Fogh-kritik af Holland og USA i Hirsi-sag

Slettet Bruger,

18/10/2007

Den manglende politiske vilje til at betale for sikkerheden i forbindelse med Ayaan Hirsi Alis ophold i USA, får nu hårde med på vejen fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V). Når han i dag holder tale i Berlin, i forbindelse med et møde hos Europas liberale demokrater, får kollegaerne en opsang. Det skriver Jyllands-Posten.

"Ethvert frit samfund og demokrati har en forpligtelse til at garantere hendes ret til at tale frit og sikre hendes personlige sikkerhed," vil statsministeren blandt andet sige i talen.

Efter kulturminister Brian Mikkelsens tilbud forleden om at dække alle sikkerhedsudgifter, hvis Ayaan Hirsi Ali ville flytte til Danmark, er det svært ikke at inddrage USA som modtager af Foghs kritik. Men den vil i første omgang ramme Holland, hvis parlament i sidste uge sagde nej til fortsatte udbetalinger til beskyttelsen af Hirsi Ali, der har været ramt af et ocean af dødstrusler, lige siden hun i 2004 skrev manuskriptet til filmen "Submission".

"Vi må ikke tøve med at stå sammen for at beskytte folk, der modigt kæmper for ytringsfriheden, som vores liberale hollandske kollega, Ayaan Hirsi Ali,"
siger Fogh Rasmussen således i talen, hvor han beskriver Hirsi Ali som en "lysende bærer" af den europæiske frihedstradition.

[email protected]

Kilde: