Flest Venstre-folk i Ny Alliance

Slettet Bruger,

14/05/2007

Ifølge en måling lavet af Analyse Danmark for Ugebrevet A4 ville hver sjette Venstre-vælger springe over til Ny Alliance, hvis der var valg i morgen.

"Nogle Venstre-folk er formodentlig trætte af samarbejdet med Dansk Folkeparti. Derudover mener en del af Venstres erhvervsfolk vel også, at samarbejdet med Dansk Folkeparti er til skade for erhvervslivet. De ser Dansk Folkeparti som en antiglobaliserings parti, der vil begrænse eksempelvis ansættelse af udlændinge i Danmark," siger valgforsker Ole Borre fra Aarhus Universitet.

Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, tager ikke meningsmålingen særligt tungt.

"Jeg kan kun gentage, at aldrig har vi været så stærke som nu. Og aldrig har Thorning-Schmidt været så langt væk fra statsministerposten," siger han i en kommentar til undersøgelsen til Urban.

Af undersøgelsen fremgår det, at 43 procent af de adspurgte støtter Ny Alliance for at stække Dansk Folkepartis indflydelse. Det fremgår dog ikke af undersøgelsen, hvilke partier disse personer kommer fra.

Vil pege på Fogh
Selvom Venstre ifølge målingen vil miste mandater til Ny Alliance, er det ikke ensbetydende med, at partiet ville miste regeringsmagten, hvis der var valg i morgen. 34 procent af Ny Alliances "vælgere" foretrækker nemlig Anders Fogh som statsminister, mens 33 procent foretrækker en "anden kandidat", og kun 20 procent foretrækker Helle Thorning-Schmidt. Tre procent foretrækker Marianne Jelved.

Tidligere har Anders Samuelsen da også udtalt, at Ny Alliance nok peger på Fogh som statsminister efter et kommende folketingsvalg.

Her kommer Ny Alliances vælgere fra:
Det stemte de i 2005 Andel af NA's vælgere (%)
V

25

R

22

S

19

K

15

DF

5

SF

4

Stemte ikke

3

KrD

2

Enhl

2

CD

1

Andet

1

Kilde: Analyse foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4. Meningsmåling blandt 706 Ny Alliance-vælgere mellem 18 og 70 år foretaget 9.-11- maj 2007.

Kilde: