Flertallet af partiledere er nu kvinder - feminister er stadig ikke glade

57 procent af Folketingets partiledere er med Lene Espersens karrierehop hos de Konservative nu kvinder

Slettet Bruger,

10/09/2008

57 procent af Folketingets partiledere er med Lene Espersens karrierehop hos de Konservative nu kvinder. Det er en kraftig overrepræsentation i forhold til, at kun 37 procent af de folketingsmedlemmer, som lederne rekrutteres fra, er kvinder, men landets feminister er alligevel ikke glade, skriver Information.

Drude Dahlerup, professor i statskundskab ved Stockholms Universitet, er en af de utilfredse.

"Det er fint, at halvdelen af partilederne er kvinder, men Danmark er stadig et glasloft-land," siger hun til Information med henvisning til den lavere kvindeandel blandt de menige folketingsmedlemmer og blandt lokalpolitikere: "Og det har ikke rykket sig meget ved de fire seneste valg," uddyber hun.

"Danmark er virkelig gået i stå, så både Lene Espersen og Helle Thorning-Schmidt må markere en linje, når der skal opstilles kandidater til kommunalvalget," siger Drude Dahlerup: "Det er pinligt at have en kvindelig leder uden også at sørge for 40-50 pct. kvinder i partigruppen."

Heller ikke professor på Institut for Historie, Internationale Studier og Samfundsforhold ved Aalborg Universitet Birte Siim mener, at der er grund til at holde fest på feminismens vegne, fordi Lene Espersen bliver partileder. Havde det derimod været Connie Hedegaard, så havde det været en anden sag, for hun står for en mere kvindelig politik, mener professoren.

"Lene Espersen er en ung kvinde, og hun har derfor en anden stil end de ældre mænd og appellerer til andre grupper. Jeg kan derimod ikke se, at Lene Espersen har taget andre emner op end andre konservative. Havde det været Connie Hedegaard kunne man tale om en stærk miljøprofil, der ville appellere bredere til kvinder og til græsrødderne," siger Birte Siim til Information.

[email protected]

Kilde: