Flertal vil tvinge Fogh til åbenhed om spindoktorer

Et flertal uden om regeringen tvinger nu Anders Fogh Rasmussen (V) til at offentliggøre spindoktorernes korrespondance, som statsministeren hidtil ...

Slettet Bruger,

29/10/2008

Et flertal uden om regeringen tvinger nu Anders Fogh Rasmussen (V) til at offentliggøre spindoktorernes korrespondance, som statsministeren hidtil har afvist at udlevere til Folketinget. Det skriver Politiken.

"Der skal ikke være noget hokuspokus med det her. Der skal være fuld åbenhed om, hvad der foregår," siger Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup til Politiken.

Han forventer, at statsministeren nu retter ind og offentliggør materialet af egen fri vilje.

"Mon ikke regeringen forstår et vink med en vognstang? Det klinger lidt hult, at statsministeren selv har slået sig op på moral og åbenhed, og så kommer der sådan en sag som den her, hvor man holder noget skjult," siger Peter Skaarup.

DF's krav møder solid opbakning på Christiansborg.

"Det er helt afgørende, at vi nu får udleveret de sagsakter. Det er fuldstændig uacceptabelt, at statsministeren dækker over en virkelighed, som han ikke vil fortælle befolkningen om. Nemlig at de særlige rådgivere har arbejdet for Venstre og de Konservative på skatteydernes regning," siger Socialdemokraternes Morten Bødskov til Politiken.

"Statsministeren lovede selv at rydde op i pamperi og snyd med skatteborgernes penge. Men nu føler han sig hævet over de regler, som alle andre offentlige institutioner skal følge. Selvfølgelig må regeringen have særlige rådgivere, og i et vist omfang må de arbejde for partierne. Men det skal ske på en måde, så det tåler dagens lys," siger de radikales næstformand Morten Østergaard til Politiken.

"Reglerne er alt for svage. Og hvis den her sag kan vise det, så er det jo et godt udgangspunkt for at få reglerne lavet om," siger Frank Aaen, Enhedslisten, til Politiken.

[email protected]

Kilde: