Flertal: Millionærskat vil ikke være godt for dansk økonomi

Et kommende forslag fra Socialdemokraterne og SF om at indføre en skat for alle indtægter over en million kroner har ikke opbakning i befolkningen,...

Slettet Bruger,

09/07/2009

Et kommende forslag fra Socialdemokraterne og SF om at indføre en skat for alle indtægter over en million kroner har ikke opbakning i befolkningen, skriver business.dk.

I en meningsmåling, som tænketanken CEPOS har bestilt hos Catinet, siger 54,8 procent af danskerne, at en sådan skat ikke vil være god for dansk økonomi, mens 45,2 procent modsat mener, at den nye skat vil være til gavn.

"Målingen viser, at flertallet af danskerne kan se, at en ekstra topskat vil være skadelig for dansk økonomi. Forslaget, der har karakter af en jantelovskat, vil være en skat på alt det, vi har brug for i fremtiden - nemlig den ekstra indsats, de gode ideer og øget produktivitet. En sådan skatteforhøjelse kan også medføre, at innovative personer vælger at forlade Danmark. Det har ingen gavn af. Man må derfor håbe, at planen bliver i skuffen hos Socialdemokraterne og SF," siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom i CEPOS, ifølge business.dk.

[email protected]

Kilde: