Flertal klar til at ændre på førtidspension

Slettet Bruger,

30/04/2007

Et bredt flertal af Folketingets arbejdsmarkedsordførere viser sig nu åbne over for at ændre reglerne for førtidspension. Unge, der tilkendes førtidspension med psykiske diagnoser, skal i stedet have en midlertidig ydelse og hjælpes tilbage i job.

"Især når der er tale om yngre mennesker, må vi løbende overveje, hvordan de kan bringes tilbage til arbejdsmarkedet. Det er hverken i deres eller samfundets interesse at blive parkeret uden for arbejdsmarkedet resten af livet," udtaler den konservative Lars Barfoed til Jyllands-Posten.

Ordførerne fra Venstre, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og de Radikale erklærer sig også positive over for ideen om midlertidige ydelser.

Flere unge får pension
Blandt ordførerne er Venstres Jens Vibjerg, der har lanceret et forslag om frit lejde. Det skal give de unge førtidspensionister et forsøg på at komme ind på arbejdsmarkedet uden at frygte for tab af deres pension, hvis forsøget mislykkes.

Gruppen af unge under 30, der bevilges førtidspension, er siden 1998 steget med mere end 60 procent. To ud af tre nye unge førtidspensionister har en psykisk lidelse, der i de fleste tilfælde kan behandles.

Kilde: