Flertal for strammere rygeregler

Slettet Bruger,

28/10/2007

Venstrefløjen har fundet Ny Alliance på en sag, der kan bringe en borgerlig regering i mindretal efter valget. Den netop vedtagne rygelov, der trådte i kraft 15. august er nemlig ikke skrap nok, mener de. Det skriver Fyens og NORDJYSKE Stiftstidende. Blandt andet skal det være slut med rygning indendørs. Punktum.

"I dag kan en arbejdsgiver fastsætte regler, der undtager visse dele af arbejdspladsen fra reglerne, men vi vil have røgfrie arbejdspladser. Det skal ikke være sådan, at fordi man ryger på kontoret, så går det ud over rengøringsdamen, der kommer bagefter," siger Ny Alliances sundhedsordfører Inge-Lene Ebdrup til de to aviser.

Også de små beværtninger under 40 kvadratmeter, som i dag er fritaget for rygeforbuddet, skal i fremtiden være totalt røgfrie, mener Inge-Lene Ebdrup.

"De skadelige partikler fra tobakken er der, uanset hvor stort lokalet er. Sundheden må komme i første række," udtaler Ebdrup.

Den Konservative sundhedsordfører Helle Sjelle er ikke indstillet på at ændre på en lov, der har været gældende i to en halv måned.

"Den er lige blevet vedtaget. Lad den nu få lov at virke. Den skal revideres om et par år, og så må vi se på erfaringerne," mener Helle Sjelle.

Hvis meningsmålingerne holder stik er flertallet for en stramning af rygelov en realitet efter valget.

[email protected]

Kilde: