Flertal for skattelettelser til seniorer

Slettet Bruger,

27/09/2007

En skattelettelse på 100.000 kr. skal få ældre til at blive i beskæftigelse i stedet for at gå på efterløn. Forslaget, der kommer fra Dansk Industri (DI), er blevet positivt modtaget af et flertal i Folketinget.

"Det er bestemt noget, vi bør se nærmere på, for det er et målrettet instrument til at få de grupper, der står lige foran pension, til at blive på arbejdsmarkedet. Det er utroligt positivt," siger Christian Wedell-Beergaard, finansordfører for de Konservative, til Børsen.

En skattelettelse på 100.000 kr. vil i praksis betyde, at mange seniorer får et eller flere skattefrie år, og det vil ifølge beregninger fra DI kunne holde 30-40.000 flere på arbejdsmarkedet. Venstres beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen, påpeger, at tallet muligvis er i overkanten, men han er ikke desto mindre villig til at se på forslaget. Og det må han hjertens gerne for Dansk Folkeparti.

"Jeg er yderst positiv overfor, at Dansk Industri gør sig tanker om, hvordan ældre mennesker enten kan blive på arbejdsmarkedet eller vende tilbage til arbejdsmarkedet. Vi har selv gjort os nogle tanker i samme baner, og vi er åbne for, at det kan strikkes sammen på flere måder," siger Kristian Thulesen Dahl.

[email protected]

Kilde: